maanantai 5. joulukuuta 2016

Inkivääri-lime-marinoitu uunilohi

Inkivääritahnasta, limetista, korianterista ja hunajasta  syntyy loistava maustemarinadi lohelle. 

Uutta twistiä tuttuun kalaan.





Lohen pintaan raastetaan limentinkuorta ja puristetaan limentin mehu. Lopuksi lohi sivellään

inkivääritahnalla ja maustetaan tuoreella korianterilla.




Inkivääri-lime-marinoitu uunilohi



n. 1 kg tuoretta lohifileetä

1 limentin raastettu kuori

1 limetin mehu

n. 50 g inkivääritahnaa (1/2 pienestä purkista)

1 ruukku tuoretta korianteria

0,5 dl juoksevaa hunajaa

(suolaa) 

Pese limetti, raasta kuorta lohen pinnalle ja purista päälle limetinmehu. Levitä inkivääritahnaa tasaisesti fileen päälle ja lisää vielä silputtua korianteria ja hunaja. Anna maustua noin tunnin ajan.

Kypsennä uunissa 175 °C:ssa niin kauan, että lohi on sisältä vielä hiukan punertavaa ja lohkeaa helposti paloiksi. Tarjoile värikkäiden juuresten kera.





Terveisin,


Ei kommentteja: