tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kanttarelli-vuohenjuustopiirakkaa kesän ensimmäisistä kanttarelleista

SIENIHERKKU


Kesän ensimmäiset kanttarellit kutkuttivat torikojun ohi kulkiessa niin paljon, että niitä piti saada pussillinen. Syntyi ajatus suussa sulavasta kanttarellipiirakasta, jota vuohenjuuston ja timjamin hienot maut täydentäsivät. Tuumasta toiseen siis!





Kanttarelli-vuohenjuustopiirakka

 (annos Ø 28 cm piirakkavuokaan)
 
200 g voita
3,5 dl kokojyvämaalaisvehnäjauhoja
1,5 dl ruissihtijauhoja
4 rkl kauraleseitä
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl vettä
 
täyte
1,5-2 l kanttarelleja
1 keskikokoinen purjo
150 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
timjamia
mustapippuria


Sekoita jauhot, leseet ja leivinjauhe keskenään. Sekoita rasva ja jauhoseos. Lisää vesi ja vaivaa taikina kiinteäksi. Laita se jääkaappiin viilentymään hetkeksi. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Puhdista ja pilko sienet. Hauduta purjo ja sienet pannulla voissa tai oliiviöljyssä.

Painele jäähtynyt taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita vuohenjuusto purjo-kanttarelli seokseen ja nostele seos taikinapohjan päälle. Vatkaa kevyesti ruokakermaan munat, lisää hienonnettu timjami ja rouhi joukkoon mustapippuria. Kaada seos piirakkavuokaan sieniseoksen päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 min. Koristele tuoreella timjamilla. Tarjoile vihersalaatin kera.


 
Valitsin jauhoiksi Malmgårdin kokojyvämaalaisvehnäjauhoja, koska niissä terveellisyysnäkökohtien lisäksi erinomaiset leivontaominaisuudet. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis. Lisäksi tumma väri jotenkin istuu sienimetsän tunnelmaan. Piirakan voi toki leipoa hyvin myös vaaleista vehnäjauhoista.
 

Täytteessä keskityin kanttarelleihin, joita käytin kaksi litraa. Purjo tuo kivasti vähän makusärmää ja tuore vuohenjuusto pehmentää rakennetta. Vältin tällä kertaa voimakasta juustoraastetta, jotta sienten hieno maku olisi pääasia.

 

Terveisin,

Ei kommentteja: