maanantai 9. huhtikuuta 2018

Parsaa, kampasimpukoita ja avokadokastiketta

Parsakausi on taas täällä. Ensimmäisillä ulkomaisilla parsoilla on päästy herkuttelun makuun. Kampasimpukat ja avokadokastike ovat erinomainen yhdistelmä hennon parsan kavereina.


Parsat voit keittää tai paistaa uunissa. Kampasimpukat saavat kauniin värin pannulla.


Parsaa, kampasimpukoita ja avokadokastiketta

(2 hengelle)

1 nippu vihreää parsaa
hunajaa

400 g kampasimpukoita
suolaa
mustapippuria

2 avokadoa
0,5-1 dl ruokakermaa
ripaus tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä

Mimis salaattia 
(esim. tatsoi, rucolan vrso, punamangoldi)
limen mehua


Katkaise parsojen tyvestä pois kuiva osa ja laita parsat uunivuokaan. Sivele päälle hunajaa. 
Paahda uunissa 200 asteessa, kunnes parsat ovat kypsyneet. 
Paista kampasimpukat öljyssä kuumalla pannulla, kunnes ne saavat pintaansa kauniin värin. Mausta.

Kuori avokadot ja laita ne kulhoon, lisää joukkoon kerma ja ripaus tuoretta timjamia. 
Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Rouhi päälle pippuria myllystä.

Nosta Mimis salaattia kulhoon ja purista päälle limen mehua.

Kokoa annos:
Nostele lautaselle parsat, mimis salaattia ja avokadokastike. 
Lisää lopuksi kampasimpukat.

Nauti kuivan valkoviinin tai shampanjan kera.



Terveisin,



Ei kommentteja: