sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Keväänvihreä kasviskeitto

Kevät vihertää ja keventää. Nyt maistuu pehmeän samettinen ja hennon vihreä kasviskeitto. Lounaana, alkukeittona tai kevyenä päivällisenä. Helppo ja herkullinen. Sopii myös juhlapöytään.





Keväänvihreä kasviskeitto

n. 300 g (5-6 kpl) maa-artisokkaa
4 kevätsipulia varsineen
2 pussia pakasteherneitä
iso nippu herneenversoja
iso nippu tuoreita mintunoksia
iso nippu timjamia
8 dl vähäsuolaista kasvislientä
mustapippuria
2 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa) 


Sekoita ainekset kattilaan ja keitä, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä. soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi keitto, jos haluat siitä samettisen pehmeän. Lisää kerma. Mausta pippurilla. 
Ohenna keittoa tarvittaessa kasvisliemellä.



Terveisin,

Ei kommentteja: