tiistai 22. joulukuuta 2015

Rukiisilla lanttusupikkailla jaksaa jouluvalmisteluissa

Rukiiset karjalaispiirakat  makeakka lanttutäytteellä ovat suosikkejani. Niitä on aika ajoin ihan pakko saada. Joulun alla ne ovat mainio välipala kesken jouluvalmistelutohinoiden.


Helpot supikkaat syntyvät valmiista ruistaikinasta. 
Voisula antaa maukkaan viimeistelyn supikkaiden rukiiseen pintaan.



Helpot lanttusupikkaat

400 g (1 pkt) rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
500 g lanttuja
1/2 rkl hunajaa
1 rkl voita
1/4 tl suolaa

Päälle
voisulaa


Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuutioi kuoritut lantut pieniksi kuutioiksi. Pane kuutiot kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä lanttukuutiot kypsiksi. Kaada pois keitinvesi ja soseuta lantut haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon hunaja ja voi. Mausta halutessasi suolalla.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja irrota siitä torttumuotin tai juomalasin avulla pyöreitä taikinakuoria. Nosta lanttutäytettä kuoren toiseen reunaan ja taita toinen puoli päälle kanneksi. Nipistele reunat yhteen sormin tai haarukalla ja painele ruiskuoreen muutamia reikia.

Nosta valmiit supikkaat uunipellille ilman leivinpaperia. Paista uunissa 250 °asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat saaneet hieman väriä.

Voitele valmiit lanttusupikkaat lämpiminä voisulalla ja peitä ne leivinliinalla. Tarjoa hieman jäähtyneinä voin kera.
                                     
                                                                                                                 Resepti - Pirkka



Terveisin,



Ei kommentteja: