maanantai 21. syyskuuta 2015

Punajuuri-kikhernepihvit ja inkiväärijogurtti

Sadonkorjuuseen kuuluvat myös perinteiset punajuuripihvit. Kikherneiden kanssa niistä syntyy mitä herkullisin ja terveellisin kasvisruoka. Inkiväärillä maustettu jogurttikastike raikastaa ja antaa oman makuvivahteen.



Punajuuren väri sointuu yhteen syksyisen luonnon värimaailman kanssa.
Värikästä herkkua voi syödä myös silmillään.





Punajuuri-kikherne pihvit

( 9 pihviä)

500 g punajuuria
1 prk (esim. 380 g/230g) kikherneitä 
1 dl rasvatonta luonnonjogurttia
1 dl tummaa soijarouhetta
 2 kanamunaa
n. 20 lehteä tuoretta salviaa silputtuna
1 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
(suolaa)*

Raasta kuoritut punajuuret raasteeksi.
Valuta neste pois kikherneistä ja hienonna sauvasekoittimella.
Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa.
Muotoile massasta pari senttiä paksuja pihvejä leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Voit paistaa pihvit myös pannulla oliiviöljyssä.
Tarjoile vihersalaatin ja inkivääri-jogurttikastikkeen kera.




Inkivääri-jogurttikastike

2 dl  rasvatonta luonnonjogurttia
1/2 valkosipunlinkynsi murskattuna
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
ripaus sitruunamehua ja pippuria maun mukaan

Lisää jogurttiin valkosipuli, inkivääri ja sitruunamehu. Rouhi joukkoon pippuria myllystä.
Tarjoile punajuuripihvien kera.


Terveisin,



*TERVEYSTIETOISEN SUOLA - ripauskin on paljon
Ilman lisättyä suolaa tämän pihviannoksen suolamäärä on 1,3 g eli 0,2 g/pihvi. 
Annoksessa on käytetty suolaliemessä olevia kikherneitä, koska kaikkialta 
Suomessa ei saa käyttövalmiina suolaamattomia.
Suolaamattomilla kikhernillä koko annoksen suolamäärä on vain 0,2 g.

Uusimpien suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan
 suolan saannin tulisi olla enintään 5 g/vrk eli niukka teelusikallinen/vrk. 
Terveydelle hyödyllistä voisi olla vieläkin pienempi määrä, esim. 3 g/vrk.




Ei kommentteja: