maanantai 3. elokuuta 2015

Mustikka-marenkitorttu sulaa suussa

Hyvä mustikkasato on yksi sateisen kesän ilonaihe. Se vetää suut marengille! Viikonloppuna myös sää oli poikkeuksellisen suosiollinen ja antoi nauttia sadon antimista pihalla.


Marengilla kuorrutettu mustikkapiirakka maistui kesävieraille ja 
talon väelle viimeistä suupalaa myöten.

Mustikka-marenkitorttu

Kaurahiutalepohja
125 g voita
1 rkl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja

Mustikkatäyte
1 litra tuoreita mustikoita
1-2 rkl perunajauhoja

Marenki
4 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria

Sekoita voi ja kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. 
Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Kaada mustikat esipaistetun piirakkapohjan päälle, ripottele pinnalle perunajauhot
 ja laita piirakka uuniin vielä n. 3 minuutiksi.

Vatkaa piirakan paistuessa marenkia varten valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Kun käännät kulhon ylösalaisin seoksen tulisi pysyä siinä.
Nostele marenkiseosta. varovasti lusikalla paistetun piirakan päälle
Paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin värin.



Terveisin,
 



Ei kommentteja: