torstai 9. heinäkuuta 2015

Chileläinen tomaattisalsa - Pebre - raikastaa grilliruoan

Follow my blog with Bloglovin 
Chileläinen tomaattisalsa, pebre, on raikas lisäke tai paistetun lihan tai kanan lisäkkeeksi. Se maistuu myös tuoreen leivän kanssa. Punasävyinen salsa tekeytyy  jääkaapissa tarjoiluvalmiiksi itsekseen. Pilkkomisen vaiva kannattaa. Maku on herkullinen.


Korianteri, valkosipuli, chili, pippuri ja balsamico maustavat tomaatista ja paprikasta 
herkullisen salsan.


Chileläinen tomaattisalsa - Pebre

4 keskikokoista tomaattia
1 iso punainen suippopaprika tai paprika
½ keskivahva, punainen chilipalko
2-3 valkosipulin kynttä pilkottuina
½ ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl ruokosokeria
1 rkl oliiviöljyä
2 tl valkoista balsamicoa
mustapippuria myllystä
(ripaus sormisuolaa)


Poista tomaateista, paprikasta ja chilistä kannat ja siemenet. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. 
Lisää joukkoon pilkotut valkosipulit, heinonnettu korianteri, ruokosokeri, öljy ja balsamico. 
Kierrä lopuksi jokkoon pippuria myllystä ja lisää halutessasi ripaus suolaa. 
Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. 
Maistuu tuoreen leivän tai grillatun lihan tai kanan lisäkkeenä.



Tarjoilin tomaattisalsaa paistettujen kanafileiden kera. Yhdistelmä tuntui toimivalta.


             Kuvissa näkyvä pebre-annos on tehty isolle joukolle -  tuplaamalla reseptin määrät.




Terveisin,

Ei kommentteja: