sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Viiriäisen munia pääsiäisbrunssilla

PÄÄSIÄINEN

Ystävältä saamani pupurasia kätkee pääsiäisaamun brunssipöydässä sisälleen vastakeitetyt viiriäisen munat.
Pienet ja söpöt munat ovat olleet lapsilleni suurta pääsiäisherkkua ihan lapsuusvuosista saakka ja tiedän, että niitä odotettiin brunssipöytään tänäkin vuonna.


Viiriäisen munat edustavat mitä suurimmassa määrin kotimaista lähiruokaa. 
Monella paikkakunnalla niitä voi saada ihan lähitiloilta.

Mynämäellä toimiva Sepän tila kasvattaa viiriäisiä ja pakkaa viiriäisen munia myyntiin kauppoihin.


Viiriäisen munissa on erityisen herkullinen maku ja ne sisältävät kananmunien tapaan
 paljon rautaa ja B-vitamiineja.


Pienet munat tarvitsevat vain lyhyen, 2-3 minuutin keittoajan. Ne laitetaan valmiiksi kiehuvaan veteen. Kypsyysasteen voi valita kuten kananmunissa.

Kuoriminen on haastavampaa kuin kanamunien kuoriminen. Sitkeyttä! Mitään hyvää konstia en ole löytänyt, yrityksistä huolimatta. Kuori murenee helposti pieneksi silpuksi. Kylmä vesikään ei suoraan auta, niin kuin kananmunassa. Mutta hyvän maun eteen kannattaa nähdä kuorimisen vaiva.



Munat ovat erityisen maukkaita ihan sellaisenaan, mutta niitä voi halutessaan vielä tuunata. Tänä aamuna osa munista koristeltiin mädillä.


Hyvää pääsiäistä!

Tervesin,

Ei kommentteja: