sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Parsa-parmesan quiche

PARSAKAUSI

Kevään vihreä parsakausi jatkuu. Tänään vuorossa helppo quiche, joka toimii illanistujaisissa, brunssilla tai buffetpöydässä.

Raikas lime ja valkoviini antavat aromikkaan lisäsäväyksen parsan pehmeään makuun. Kuohukerma ja parmesan tekevät piiraasta täyteläisen.




Parsa-parmesan quiche

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä
1 tl leivinjauhetta
limen kuori raastettuna
1 limen mehu
1-2 rkl vettä

Täyte:
500 g vihreää parsaa
2 rkl hienonnettua timjamia
3 salottisipulia
2 rkl voita
2 dl kuohukermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 kananmunaa
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
75-100g parmesania raastettuna tai lastuina
koristeluun tuoretta timjamia (ja miniparsoja)


Mittaa  jauhot, leivinjauhe ja limen kuori kulhoon. Lisää öljy ja sekoita taikina murumaiseksi. Lisää limemehu ja vesi ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Poista parsojen tyvestä kova osuus (n. 2,5 cm) ja keitä parsat melkein kypsiksi. Kuullota hienonnetut sipulit voissa. Sekoita siputlit, kerma, valkoviini ja kananmunat kulhossa ja mausta. Kaada seos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Nostele parsat kermatäytteen päälle pitkittäin. Lisää pinnalle parmesanraaste. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.  Koristele tuoreella timjamilla ja miniparsoilla. Tarjoile jäähtyneenä



Terveisin.

Ei kommentteja: