torstai 2. huhtikuuta 2015

Karitsan paahtopaistia pääsiäispöytään

PÄÄSIÄINEN

Karitsan paahtopaisti on helppo ja herkullinen pääsiäisruoka. Pakastettuna sitä saa melko varmasti ja hienoa on, jos tarjolla on tuoretta kotimaista karitsaa.

Hienolle lihalle riittää kevyt marinointi ennen paistamista. Parhaimmillaan liha on sisältä hieman punaisena, sisälämmöltään 57 asteisena.
Aina toimiva lisäke on minttuhyytelö, tällä kertaa testasin minttu-rakuunahyytelöä, joka oli ehkä vieläkin parempaa.



Karitsan paahtopaistit


600-800 g karitsan paahtopaistia (= 4 kpl)

Marinadi
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl punaviinia
1/2 dl ruokosokeria
3 kpl valkosipulinkynttä
½ dl tuoretta rosmariinia
½ dl tuoretta minttua
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

koristeluun tuoretta rosmariinia
tarjoiluun minttuhyytelöä

Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja laita paahtopaistit marinadiin maustumaan noin tunniksi, huoneenlämmössä.  Ota lihat marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Paahda lihat nopeasti pannulla molemmin puolin kauniin värisiksi.  Laita lihat uunivuokaan ja paista n. 175 asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 57 astetta. Anna lihojen vetäytyä folion alla muutama minuutti ennen tarjoilua. Leikkaa ohuiksi siivuiksi tarjoiluvadille tai lautasille ja koristele rosmariinilla.


Tarjoile valkosipuliperunoiden, vihreiden kasvisten ja minttuhyytelön kera.




Terveisin,

Ei kommentteja: