sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Inkiväärillä maustettu parsa-avokadokeitto

PARSAKEITTO

Parsassa on kevään maku. Vihreät parsaniput ovat saapuneet kauppoihin ja houkuttelevat jo kokeilemaan.

Pehmeä parsakeitto on aina herkullinen. Tällä kertaa täydensin makua avokadoilla ja maustoin kokonaisuuden kevyesti pikantilla inkiväärillä. Kauniit miniparsat sopivat loistavasti keiton koristeluun.


Parsakeitto on täydellinen alkukeitto. Se on myös helppo ja kevyt lounaskeitto töihin mukaan otettavaksi. Avokado lisää kylläisyyden tunnetta.


Inkiväärillä maustettu parsa-avokadokeitto

1 nippu vihreää parsaa
6  dl vettä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruoka- tai soijakermaa
2 avokadoa
pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
mustapippuria ja suolaa maun mukaan

koristeluun parsanuppuja tai miniparsaa

Leikkaa parsojen tyvestä pois kova osa (n. 2 cm) pois.  Kiehauta vesi, viini ja liemikuutio ja lisää joukkoon parsat. Keitä parsat kypsiksi, muutaman minuutin ajan. Soseuta parsat keitinliemessä. Kaavi avokadojen hedelmäliha kulhoon, soseuta se ja lisää keittoon. Lisää lopuksi kerma. Anna kevyesti kiehahtaa. Rouhi pinnalle pippuria ja halutessasi suolalla. Koristele tarjoiluannos keitetyillä parsanupuilla tai miniparsoilla.



Terveisin,

Ei kommentteja: