maanantai 27. huhtikuuta 2015

Hauki-mätipatee ja avokado-kermaviili

Helppo ja nopea haukipatee kevään kattauksiin syntyy silikonivuoassa vaikka mikrouunissa.
Mäti antaa väriä ja makua hauen hentoon makuun. Sopiva kastike syntyy avokadosta ja kermaviilistä.



Hauki-mätipatee

600 g nahattomia, ruottomia haukifileitä*
1 ruukku tuoretta tilliä (varaa puolet koristeluun)
1 valkosipulin kynsi
1/2 ruukkua tuoretta kirveliä
2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä (gluteeniton)
ripaus pippuria ja suolaa maun mukaan
2 dl maitoa
2 dl crème fraîchea (18 % rasvaa)

150 g kirjolohen ja/tai hauenmätiä (75 g + 75 g)
1/2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä

Huuhtele filee ja valuta. Hienonna tilli, valkoisipuli ja kirveli ja kaada pitkuaisen silikonivuoan pohjalle. Hienonna kala sauvaskoittimella ja lisää joukkoon kananmunat, maito, créme fraîche ja peruna/maissijauhot. Mausta. 
Levitä puolet seoksesta vuokaan. Sekoista perunajauhot mäteihin ja asettele mädit seoksen päälle vuokaan. Kun käytät kahta eriväristä mätiä, voit asetella ne hauskoiksi raidoiksi. Voit myös käyttää vain yhtä mätiä.
Asettele loppu haukiseos mätikerroksen päälle. 
Kypsennä mikrouunissa 600W teholla 17 minuutin ajan. 
Voit kypsentää pateen myös  uunissa (150 asteessa n. 15–20 minuuttia) tai 
vesihauteessa (200 asteessa n. 40 minuuttia).

Jäähdytä. Kumoa tarjoilulautaselle ja lisää pinnalle tuoretta tilliä.
Tarjoile esimerkiksi maustetun kermaviilin kera (resepti alla).



*samalla periaatteella voit tehdä pateen myös lohesta, kuhasta tai turskasta.


Tarjoile hauki-mätipatee raikkaan limellä maustetun avokado-kermaviilin kera.



Limellä maustettu avokado-kermaviili

1 kypsä avokado
2 dl kermaviiliä 
1 valkosipunlinkynsi murskattuna
1/2 limen mehu
ripaus pippuria ja suolaa maun mukaan

Sekoita avokado ja kermaviili sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää valkosipuli, 
limemehu ja mausta.



Terveisin,


Ei kommentteja: