keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Raparperi-marenkitorttu

KEVÄTHERKKU

Toukokuu lähenee loppuaan ja nuoriso kirmaa kesälaitumille. Sen kunniaksi voi pyöräyttää vaikkapa marenkisen raparperitortun. Tämä torttu sopii loistavasti kaikkien kevään juhlien tarjoilupöytään.


 Torttu on käytännöllinen juhlatarjottava, koska pohjan ja raparperitäytteen voi tehdä jo edellisenä 
päivänä valmiiksi odottamaan.

Ja tässäkin pätee vanha totuus: nopeat syövät hitaat. Herkullinen marenkitorttu tekee vauhdilla kauppansa.

Raparperi-marenkitorttu

Kaurahiutalepohja
125 g voita
1 rkl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
Raparperitäyte
300 g raparperina pilkottuna
1 dl ruokosokeria
1/2 dl vettä
4 kananmunan keltuaista
 3 rkl maissitärkkelystä
1 rkl sitruunamehua
Marenki
4 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
Sekoita voi ja kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. 
Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Keitä  noin 5 minuuttia kuorittuja ja paloiteltuja raparpereja ruokosokerilla maustetussa vedessä.
Anna jäähtyä. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Kiehauta seos.
Vatkaa marenkia varten valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Kun käännät kulhon ylösalaisin seoksen tulisi pysyä siinä.
Kaada raparperitäyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Nostele lusikalla varovasti päälle marenkiseosta. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin värin.
Terveisin,
 




Ei kommentteja: