lauantai 22. helmikuuta 2014

Aprikooseilla höystetty arabialainen lammaspata

ETNOKEITTIÖ

Taannoinen visiitti etnoravintola Sandrossa loi halun kokeilla arabialaisia herkkuja myös kotona. Tänään teimme lammaspataa, jonka haudutimme hiljaisella tulella aprikoosien, manteleiden ja rusinoiden kera. Ruoan alkuperämaa on Irak, joka on aprikoosien luvattu maa.

Lopputulos oli herkullinen ja pehmeänmakuinen pata, joka maistui kaikille. Hieman makeat höysteet sopivat erityisen hyvin lampaan kera.


Karjalanpaistipatani  sai tällä kertaa eksoottisempaa haudutettavaa.
Ruokien juuret ovat muuten  hyvin yhtäläiset.
Kummassakin padassa hautuu paikallisesti saatavilla oleva liha, paikallisesti tyypillisesti kasvisten kera vedellä peitettynä.


Paahdetut mantelit ja keltaiset rusinat antavat herkullisen lisämaun.
 

Aprikooseilla höystetty arabialainen lammaspata
Chef Ramzin tapaan

800 g lampaanpaistia
2 rkl gheetä, voita tai öljyä
2,5 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl hunajaa
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl keltaisia rusinoita
 
Kuutioi liha ja ruskista palat voissa kauniin ruskeiksi. Kaada lihat pataan ja lisää joukkoon huuhdotut aprikoosit. Paista muutama minuutti ja sekoita välillä. Kaada lihojen ja aprikoosien päälle vettä niin, että ne peittyvät kokonaan. Hauduta kannen alla. Lisää hunaja.
Paahda manteleita pannussa ilman voita ja lisää hetken kuluttua joukkoon rusinat. Sekoita hyvin ja kumoa pataan.
Hauduta hiljaisella tulella, kunnes lihat ovat murean kypsiä.
Tarjoile riisin kanssa.




Terveisin,
 

Ei kommentteja: