maanantai 24. kesäkuuta 2013

Mansikat rosmariinisiiparissa kruunaavat jäätelöannoksen

KESÄHERKKUJA

Kesän ensimmäiset mansikat maistuvat herkullisilta sellaisenaan. Vielä juhlavamman niistä saa rosmariinisiirapin kera.


Mansikat rosmariinisiirapissa

1/2 l mansikoita
1 dl vettä
1 dl sokeria
2 rosmariinin oksaa silputtuna
 
Irrota mansikoista kanta ja asettele ne tarjoilumaljaan. Isommat mansikat voi puolittaa. Lisää kattilaan vesi, sokeri ja rosmariinisilppu ja keitä ne paksuksi siirapiksi. Kaada siirappi mansikoiden päälle ja jäähdytä viileässä.

 
 
Mansikat rosmariinisiirapissa sopivat yhteen herkkujäätelöiden kanssa. Sopivia vaihtoehtoja perinteiden vaniljakermajäätelön lisäksi ovat esimerkiksi luonnollisista raaka-aineista valmistettu Aino metsämansikka tai wanhan ajan vanilja & mansikka sekä Ingman Creamyn Romanoffin mansikat. 
 
Terveisin,
 

Ei kommentteja: