maanantai 27. toukokuuta 2013

Raparperi-rahkapiirakkaa ja kesätunnelmaa

ALKUKESÄN MAKUJA
Samana päivänä, kun mietin taimitarhalla kasvimaan hankintoja ostin ruokakaupasta jo valmiiksi kasvaneita kotimaisia raparperinvarsia. En malttanut odottaa. Raparperit niin kuuluvat alkukesään. Pistävän kirpeinä. Ensimmäiset piirakat voi minusta leipoa jo nyt, kuin varaslähtönä. Ja myöhemmin sitten oman maan sadosta.
Monista ohjeista valitsin kesän ensimmäiseksi raparperiherkuksi raparperi-rahkapiirakan. Raikas rahka sopii raparperin kanssa yhteen ja mehevöittää piirakan.



Raparperin ja rahkan herkullinen yhdistelmä valmiina uuniin.
Ja sitten valmiina nautittavaksi terassin auringossa kahvin kera.

Raparperi-rahkapiirakka

150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Rahkatäyte
n. 400 g raparperia
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun
Kermavaahtoa, vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä ripaus taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi. Pilko raparperit vuokaan. Sekoita muut ainekset ja kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Paista raparperipiirakka 175 °C asteessa, uunin alaosassa, noin 35 minuuttia.
                                                                                 (Resepti Arla Keittiö)




Terveisin,
 

Ei kommentteja: