lauantai 6. huhtikuuta 2013

Vietnamilainen Pho-kanakeitto

VIETNAM

Pho-keittoa kutsutaan Vietnamin kansallisruoaksi. Siinä näkyy hyvin pohjoisen naapurin, Kiinan ruokakulttuurin vaikutus vietnamilaiseen keittiöön. Riisit, nuudelit, mausteet ja syömäpuikot ovat yhteisiä kiinalaisen keittön kanssa. Vietnamilaiseksi keiton tekevät idut ja yrtit.

Pho-keiton voi valmistaa lihasta tai kanasta. Valitsin raaka-aineeksi luomukanan.
Keitto kootaan suoraan annoskulhoihin ja maustetaan runsaalla korianterilla ja sitruunan tai limen mehulla.

 



 

Vietnamilainen Pho-kanakeitto

 
1 luomukana
kanalientä niin paljon, että kana peittyy
1 sipuli kahtia leikattuna
3 cm pala inkivääriä
2 rkl korianterin siemeniä (kokonaisia)
2 muskottipähkinää
2 tähtianista
2 rkl ruokosokeria
2 rkl kalakastiketta
nippu tuoretta korianteria
 
Annoskulhoja varten
250 g kuivattuja riisinuudeleita
2 kourallista pavunituja
1 ruukku korianteria
1 punasipuli viipaloituna
 
Tarjoiluun
1 lime tai sitruuna leikattuna lohkoksi
chilikastiketta
 
Laita sulanut kana kattilaan ja lisää kanalientä sen verran, että kana peittyy.
Keitä, kunnes pinnalle muodostuu vaahtoa ja kerää vaahto pois. Lisää liemeen muskottipähkinä ja tähtianikset, korianterinsiemenet  ja ruokosokeri. Paahda inkivääriviipaleita ja sipulilohkoja
valurautapannulla ilman rasvaa, välillä käännellen, kunnes pinta saa väriä ja lisää ne liemeen.
Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kana on kypsää. Siivilöi liemi ja puhdista kana. Leikkaa kanapalat suikaleiksi. Viipaloi punasipuli, lohko lime ja silppua korianteri. Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan ja siivilöi.
Kokoa annokset suoraan isoihin keittokulhoihin. Laita kulhon pohjalle nuudeleita, kanasuikaleita, ituja, sipuliviipaleita ja kaada päälle kiehuvan kuumaa lientä. Ripottele pinnalle reilusti tuoretta korianteria.

Tarjoa lisäksi chilikastiketta ja limen tai sitruunan lohkoja, joista voi puristaa annokseen mehua.
Terveisin,
 

Ei kommentteja: