sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Perhepöydässä länsirannikon helmi

ISOÄIDIN TAPAAN


Pyhäinpäivänä pääsimme äitini ruokapatojen ääreen. Suvun vanhinta ei ikä painanut, kun hän loihti minun ja tyttärieni iloksi herkkujaan. Tuloiltana nautittiin lasten toivomuksesta mummin lasagnea, sitä kaikkein parasta. Pyhäinpäivän pata oli myös kaikkien suosikki - Västkustens pärlä - kauan sitten ruotsalaisesta Femina-lehdestä saksitun herkkureseptin mukaan.

 



 

 
Mummin pöydässä tarjolla olivat myös itsetehdyt marjahyytelöt ja ruisleipä.
Sitä mummi paistaa aina parahiksi jälkikasvun visiittien alla.
 
 
Kermassa haudutettu murea naudanliha maustuu länsirannikon tapaan
 appelsiininkuorella ja aprikoosilla. Keltaisen värinsä se saa currysta.
 
 
 
 
Jälkiruoassa maistui nostalgia. Sekä kielelle että silmille.
 
 

Länsirannikon helmi (Västkustens pärla)
 
600 g naudan filettä (suikaloidaan)
2 rkl voita
200 g tuoreita sieniä (herkkusieniä, suppilovahveroita,
kanttarelleja tai siitakesieniä)
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 prk aprikoosinpuolikkaita
1 iso sipuli
2 tomaattia
1,5 dl ruokakermaa
1,5 dl kuohukermaa
1-2 tl currya
suolaa ja pippuria

Suikaloi file ja ruskista pinta voissa kevyesti. Pilko ja ruskista sienet. Hienonna ja kuullota sipuli. Kuutioi kuoritut tomaatit. Laita lihasuikaleet, sienet, sipuli ja tomaatit pataan, lisää pieniksi kuutioidut aprikoosit. Kaada joukkoon kermat. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Hauduta kypsäksi.
 

Terveisin,

Ei kommentteja: