tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyttä ja lumikarpaloita


ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ

Viime yönä satoi ensilumi. Kuin Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Valkeana hohtava maa, Sibeliuksen Finlandia ja lipun nosto virittivät mielet juhlatunnelmiin. Mikä ihana maa meillä onkaan!



Kuuran kukat olivat jo aikaisemmin inspiroineet vanhimman tyttäreni tekemään lumikarpaloita. Ikiaikaisen reseptin mukaan hän kuorruttaa karpalot kauniin valkoisella sokerikuorrutteella ja saa ne näyttämään lumimarjoilta.



Huurteiset lumikarpalot ovat ennen vanhaan olleet joulupöydän suuri ja harvinainen herkku. Silloin kun suklaakonvehdeista on voitu vain haaveilla. Ja nyt, markettimyynnin aikaansaamalla suklaakohvehtien inflaation aikakaudella ne ovat taas nousseet arvoon arvaamattomaan.








Lumikarpalot voi tarjota modernisti....







... tai isoäidin opettamien perinteiden mukaan....







Tänään, 94. itsenäisyyspäivän kunniaksi valmistan suomalaisen aterian. Sen kruunaavat sokerikuorrutteisen karpalot. Kahvipöydässä on tosin tarjolla myös suomalaisia suklaakonvehteja - lakalla, puolukalla ja mustikalla täytettyjä.


Hyvää itsenäisyyspäivää,

Ei kommentteja: