torstai 17. marraskuuta 2011

Maa-artisokka-bataattikeitto ja piparjuurikerma Beaujolais Nouveau-viinin kera

KOTIRUOKAA

Olen saanut kysymyksiä sadonkorjuujuhlamme resepteistä ja ajattelin julkaista niitä. Reseptit ovat peräisin ystävältäni ja reseptien alkuperäinen suunnittelija minulla ole tiedossa.
Tässä ensiksi pehmänmakuinen juureskeitto. Juomaksi sadonkorjuukeiton kanssa sopii vaikkapa tänään, marraskuun kolmantena torstaina, markkinoille tullut vuoden 2011 Beaujolais Nouveau -punaviini.



Maa-artisokka-bataattikeitto 4 henkilölle

3 isohkoa perunaa tai vastaava määrä bataattia (tai puoliksi molempia)
1 ison purjon valkoinen osa
n. 500 g maa-artisokkaa
2 rkl öljyä
8 dl kasvislientä
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
 pippuria

Kuori ja paloittele juurekset. Halkaise ja huuhtele purjo, viipaloi se. Kuumenna kasviksia hetki öljyssä kattilassa. Lisää juustokumina ja kurkuma. Kuumenna vielä hetki, jolloin mausteiden aromi syvenee.
Kaada ¾ kasvisliemestä kattilaan ja keitä kasvikset pehmeiksi (n. 20-25 min). Soseuta kasvikset liemeen sauvasekoittimella ja lisää sen verran kasvislientä, että keitto on sopivan sakeaa. Mausta pippurilla. Annostele tulikuuma keitto lautasille tai kulhoihin ja lisää pinnalle piparjuurikermaa.

Piparjuurikerma
2 dl Créme Fraichea tai jogurttia
1 dl kuohukermaa
raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
sitruunan mehua

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita Créme Fraicheen tai jogurttiin.
Mausta seos piparjuurella ja sitruunalla. Annostele keiton päälle.


Terveisin,

Ei kommentteja: