perjantai 28. lokakuuta 2011

Kurpitsajuhla

KOTIMAISITTAIN

Amerikkalainen halloween on rantautunut ja juurtunut myös suomalaiseen syksyyn. Itse en pidä siitä. En halua, että kauhu kuuluu elämääni missään muodossa. Kuopukseni ikäryhmälle halloween tuntuu kuitenkin olevan tärkeä ilottelun aihe, joten olen joutunut tekemään myönnytyksiä.

Tänäkin vuonna valmistelemme pienimuotoista kurpitsajuhlaa, joka minulle merkitsee lähinnä oranssia valoa, lämmintä tunnelmaa ja mausteista ruokaa. Hyvä ystäväni on tuonut minulle USAn matkan tuliaisena paikallista kurpitsapiirasmaustetta (pumpkin pie spice). Se on kuin meikäläisten glögimaustesekoitus: kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää, muskotinkukkaa, maustepippuri ja neilikkaa. Toimii loistavasti leivonnaisissa.



Ostin Stockmannin Herkusta valmiita, aivan ihanan herkullisia, amerikanmakuisia Aunt Mabel´s porkkanamuffiineja, joitka koristelin kurpitsapiirasmausteella maustetulla kermavaahdolla ja mantelirouheella. Kaveriksi keitin vahvaa kahvia, jonka lämmin maitovaahto sai myös kurpitsapiirashunnun. Helppoa ja herkullista.









Lyhdyt on perinteistesti veistelty itse kookkaasta kurpitsasta.






Terveisin,

Ei kommentteja: