maanantai 5. syyskuuta 2011

Syksyn sienisatoa

SADONKORJUUN HERKKUJA


Olen huono tunnistamaan sieniä ja jos menen sienimetsään, kerään vain pomminvarmoja tapauksia.
Kotipihassamme kuitenkin ikuistin kameraan hauskoja hattupäitä.




Kantterit on helppo tunnistaa, mutta valitettavasti
en ole onnistunut löytämään lähimetsästä runsasta esiintymää.
Varmin sato löytyykin siis torilta, joten suuntaan sinne.
Mutta syysaamun torikeikka on myös ihan miellyttävä kokemus.
Auringonpaistetta ja aurinkoisia ihmisiä!




Kanttarelleista syntyy aina ihania ruokia.
Keittoja, kastikkeita tai muhennosta.
Nam.


Helppo kanttarellilisuke

1 sipuli
1/2 kesäkurpitsaa
1l kanttarelleja
2,5 Luomu ruokakermaa
mustapippuria
voita tai rypsiöljyä paistamiseen
(suolaa)

Pilko ainekset ja kuullota ne pannulla. Lisää ruokakerma ja mausta.
Nauti yksinkertaisesti uuden sadon perunoiden kera.
Jos haluat lisää makuvivahteita, savukala täydentää elämyksen.


Terveisin

Ei kommentteja: