tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kevätkeittoa ja yrttileipää

KOTIRUOKAA

Tuhtien pääsiäisruokien jälkeen tuntuu taas taivaalliselta keventää ruokavaliota. Kevään vihreä keitto syntyy helposti herneistä, maa-artisokasta ja yrteistä. Kevyt keitto on nopea valmistaa. Raaka-aineena olevia yrttejä voi vaihdella oman mieltymyksen tai "mitä kaapista löytyy" -periaatteen mukaan. Keitto on myös oivallinen alkupala keväisellä lounaalla.


Koristele keitto herneenversolla ja kierrä päälle ripaus tuoretta pippuria myllystä.
Halutessasi voit kaataa päälle myös tilkan kuumaa maitovaahtoa.


Vihreä kevätkeitto
2 pussia pakasteherneitä
4 kevätsipulia varsineen
5 maa-artisokkaa
iso nippu herneenversoja
iso nippu tuoreita mintunoksia
8 dl vähäsuolaista kasvislientä
mustapippuria
2 dl ruokakermaa

Sekoita ainekset kattilaan ja keitä, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä. Lisää ruokakerma ja soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi keitto, jos haluat siitä samettisen pehmeän. Siivilöinti ei ole tarpeen, jos haluat päästä helpommalla. Mausta pippurilla. Ohenna keittoa tarvittaessa kasvisliemellä.

Keiton kaverina maistuu maalaistyylinen yrittileipä tai vaikkapa
omatekoiset valkosipulilla ja öljyllä sivellyt bruschettat.

Yksinkertaisia makunautintoja,

Ei kommentteja: