torstai 25. marraskuuta 2010

Ranskalaisia juustoja ja juustohilloja pikkujouluun

FOOD & DRINK

Pariisilaistunut ystäväni sai minut vakuuttuneeksi vuohenjuuston ja viikunahillon kumppanuudesta. Upea makuyhdistelmä. Ilahduttavaa on, että ihan kotikulman kaupoista saa hyviä viikunahilloja. Mielitekoon on siis helppo tarttua aina, kun se yllättää.

Äskettäin oivalsin, että Stockmann Herkun valikoimaan ovat tulleet Ranskan Pyreneillä artisaanityönä valmistetut "Les Folies Fromage" -juustohillot.

Sarjaan kuuluu viikunahilloa vuohenjuustolle ja aprikoosi-kuminaa camembertille, mausteista omenaa roguefortille ja muille sinihomejuustoille, päärynää ja hunajaa tuorejuustolle, tummaa kirsikkaa lampaanmaidosta valmistetuille juustoille ja mustikkaa kypsytetyille lehmänmaitojuustoille. Hieno sarja!

Viikunahilloa vuohenjuustolle - makua tuovat myös rusinat ja laakerinlehdet
 Chèvren viehkeä viinikumppani on ranskalainen klassinen valinta, sauvignon blanc, aivan erityisesti sancerre.

Aprikoosi-kuminahilloa camembert-juustolle

 Camembergin tuottajia Pyreneillä, hillojen alkuperän maisemissa

Ei kommentteja: